Nieuws

Opening van het kayakpolo clubhuis

"In juni 2016 werd een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen de Westhoek Kayakpolo Veurne en de stad voor de bouw van een clubhuis en een openbaar toilet in het Vaubanpark. Er werd tevens een recht van opstal gegeven aan WKV op een stuk park om op te bouwen" bevestigt schepen Sticker. De kayakpoloclub trad zelf op als bouwheer.

De West-Vlaamse deputatie kende een subsidie goed van 75.000 EUR, terwijl de stad een investeringssubsidie verleende van 150.000 EUR. Het saldo was ten laste van de sportclub.

De kayakpoloclub slaagde erin om in drie maanden tijd de ruwbouw te voltooien, zodat alles op 1 oktober 2017 klaar was voor de laatste manche van het Belgisch Kampioenschap op haar nieuwe site. Ook de volledige binneninrichting werd door de vele vrijwilligers van de kayakpoloclub uitgevoerd.

Volgens schepen Sticker bezit het clubhuis voldoende berging voor de vele boten, kleedkamers met douche, een ontmoetingsruimte en een ruim terras naast het speelveld. Deze nieuwe stek in het Vaubanpark biedt alle troeven voor het WKV om haar sport verder te beoefenen, nieuwe leden aan te trekken en aldus de kayakpolo nog populairder te maken in de streek.

12 mei 2018