Archief

Eerste vergunning in nieuwe verkaveling afgeleverd

Een jong koppel mocht vandaag hun stedenbouwkundige vergunning aanplakken op hun lot in de nieuwe verkaveling op de wijk Petit Paris. Schepen voor Ruimtelijke Ordening, Pascal Sticker (Veurne Plus) is bijzonder tevreden dat jonge mensen Veurne kiezen voor hun woonplannen.

21/03/2017

Foorreizigers komen tevreden terug

Op voorstel van schepen Mouton, bevoegd voor Feestelijkheden, besliste de gemeenteraad om de standgelden voor de kermisattracties met 30 % te verlagen.

19/03/2017

Nachtelijk parkeerverbod van vrachtwagens wordt goed opgevolgd

Het tijdelijk nachtelijk parkeerverbod langs de N35 (Brugse Steenweg) wordt dankzij de veelvuldige politiecontroles goed nageleefd. Ook de grotere parkeerdruk in de Nijverheidsstraat en Vaartstraat wordt streng gecontroleerd door de lokale politie. Een flyer moet de buitenlandse vrachtwagenchauffeurs sensibiliseren om te overnachten op een uitgeruste en bewaakte parking.

09/03/2017

Veurne krijgt opleiding verpleegkunde A2

De school verpleegkunde IC Dien uit Roeselare organiseert vanaf 1 september 2017 een opleiding in vijf modules voor verpleegkunde. Uniek is dat de opleiding in het WZC St.-Anna te Bulskamp zal plaatsvinden. Burgemeester Peter Roose en schepen voor Werk Celine Mouton van Veurne Plus hadden volop lof het creactief en gedurfd initiatief.

09/03/2017

Sterretjesweide in gebruik

Enkele weken terug keurde het College van Burgemeester en Schepenen een overeenkomst goed met AZ West om de praktische modaliteiten te regelen voor het gebruik van de sterretjesweide op de begraafplaats in de Noordstraat.

05/03/2017