Nieuws

Bakkerijmuseum op 1 januari van de stad

De gemeenteraad heeft op 4 december beslist om de werking van het Bakkerijmuseum in te kantelen in de stedelijke werking. Dit gebeurde op voorstel van de algemene vergadering van de vzw die nog tot het einde van het jaar het museum uitbaat.

Volgens schepen van Toerisme, Jonas Bel (Veurne Plus), heeft de stad de afgelopen vijf jaren 1 miljoen euro ter beschikking gesteld om een nieuw onthaalgebouw op te richten met méér ruimte voor workshops. Daarnaast werden de stedelijke middelen aangewend om de scenografie in de museumschuur volledig te vernieuwen.

De stad blijft overtuigd van de toeristische waarde van het museum. Het Bakkerijmuseum is méér dan de schatbewaarder van het nationaal bakerfgoed. Het is eveneens een kenniscentrum voor de Vlaamse bakcultuur met een rijke collectie aan boeken, tijdschriften, foto’s en ander audiovisueel materiaal. Maar voor de jonge bezoekers zijn de bakdemonstraties de grootste beleving.

Vanaf zaterdag 16 december opent het vernieuwd Bakkerijmuseum opnieuw haar deuren. De toegangsprijs bedraagt 8 €. De inwoners krijgen een korting van 2 €. De toegang van het museum verhuisde naar de onmiddellijke omgeving van de carpoolparking.

“In de precorona periode was het museum goed voor minstens 20.000 bezoekers waarvan méér dan de helft in groep de bakambacht ontdekten” besluit schepen Bel.

08 december 2023