Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Méér toeristische samenwerking aan de Westkust

"De gemeenteraad heeft haar goedkeuring gehecht aan de oprichting van een promotiepool Westkust" vertelt schepen van Toerisme, Celine Mouton (Veurne Plus).

02/11/2019

De stad Veurne zal de volgende zes jaar opnieuw nauw samenwerken met Westtoer. Zij zal in dit verband jaarlijks 18.000 EUR storten in een gezamenlijke promotiepool Westhoek om de regio toeristisch op de kaart te zetten : leidt schepen van Toerisme, Celine Mouton (Veurne Plus) in.

Deze promotie blijft trouwens niet zonder gevolgen. In vergelijking met de andere regio’s is de Westhoek vooral gekend voor haar rust, gezelligheid en het aantrekkelijk cultuur-historisch karakter. De vakantieganger uit de rest van Vlaanderen of het buitenland is uitermate tevreden over een verblijf in de Westhoek. De Westhoek lokt ook steeds méér overnachtingen. In 2018 werden in Veurne iets minder dan 54.000 overnachtingen genoteerd.

"Nieuw is dat de gemeenten De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Veurne een overeenkomst hebben gesloten om jaarlijks 5.000 EUR  extra samen te leggen om de Westkust en de stad Veurne samen te promoten. Immers heel wat toeristen uit de Westkust bezoeken onze boetestad. Westtoer verdubbelt dit bedrag tot een promotiepool van 40.000 EUR" verdedigt schepen Mouton.

Dit budget zal de volgende zomer aangewend worden om een nieuwe toeristische fietsroute te ontwikkelen en te promoten tussen de vier gemeenten. 

Tenslotte zal in 2021, 2022 en 2024 opnieuw het weekend van de volkscafé gepromoot worden. De stad Veurne voorziet hiervoor 2.500 EUR per editie.