Nieuws

Maak uw open haard of houtkachel milieuvriendelijk !

Het rookgas afkomstig van de verbranding van hout, zorgt steeds dat er schadelijke stoffen vrijkomen als gevolg van een onvolledige ontbranding. Deze vorm van uitstoot kan je vermijden door het installeren van een fijnstoffilter.

Een fijnstoffilter zorgt ervoor dat 98% van het fijn stof uit de rookgassen wordt gefilterd , waardoor de houtkachel of de open haard een milieuvriendelijker verwarmingstoestel wordt.

De fijnstoffilter werkt automatisch van zodra het verschil in temperatuur tussen de onder- en bovenkant van de elektrode groot genoeg is. De verbrandingsrook van de haard of kachel gaat door een elektrisch veld. De moleculen krijgen hierdoor een negatieve lading. Dat geldt zowel voor de meest minuscule roet- als fijnstofdeeltjes. Deze negatieve deeltjes gaan automatisch op zoek naar een positieve lading. Die vinden ze tegen de schouwwand. Het fijnstof en roet blijven dus als het ware tegen de binnenkant van de schouw plakken. 

De fijnstoffilter werkt op elektriciteit en vraagt op zich geen onderhoud. Een jaarlijkse reinigingsbeurt van de schouw door de schoorsteenveger is voldoende.

U kunt een offerte ontvangen via de volgende link : https://www.samensterker.be/groepsacties/west-vlaanderen-fijnstoffilter

U krijgt een bevestigingsmail van inschrijving. De leverancier neemt dan zo snel mogelijk contact om een offerte op maat op te maken.

25 januari 2019