Nieuws

Op één na, sterkst groeiende stad van West-Vlaanderen

"In 2019, telde de stad 196 extra inwoners in vergelijking met vorig jaar. Dit is een stijging met + 1,6 %. De stad telde op de eerste dag van het nieuwe jaar 12.097 inwoners" zegt burgemeester Roose.

Niet alleen in het stadscentrum, maar ook in sommige deelgemeenten werden méér dorpelingen geteld. In Eggewaartskapelle steeg de bevolking zelfs met bijna 7 %.

In 2019 werden 116 geboorten geregistreerd. Er vielen 173 sterfgevallen te betreuren. Hierdoor blijft de natuurlijke aangroei nog steeds negatief met – 57 inwoners. Het aantal Veurnaars dat de stad verlaten, blijft kleiner dan het aantal inwoners dat naar de stad komt wonen. De migratie is positief (+ 253 inwoners).

Volgens burgemeester Peter Roose (Veurne Plus) bewijzen deze nieuwe cijfers dat de stad Veurne voldoende dynamisch en hip is om verder te groeien. Sedert 2013 is de Veurnse bevolking immers toegenomen met 5,6 %.

De attractiviteit van de stad ligt hem vooral in de grote nabijheid van een groot dienstenaanbod, een gedifferentieerd aanbod aan vacatures, meerdere woonmogelijkheden en de aanwezigheid van een sterk sociaal weefsel in zowel het stadscentrum als de dorpen.

18 februari 2020