Nieuws

Oude Beestenmarkt in nieuw kleedje

In minder dan 10 maanden, werd een gescheiden rioolstelsel en een nieuwe verharding aangelegd in de Oude Beestenmarkt, legt burgemeester Peter Roose (Veurne Plus) uit.

Het oude rioolstelsel was reeds een tijdje aan vervanging toe, want regelmatig moesten verzakkingen in het wegdek hersteld worden. Niet-benutte kredieten bij de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) en een flexibele reactie van de stad, zorgden ervoor dat 56 % van alle kosten werden gesubsidieerd.

Omdat de straat niet steeds toegankelijk was voor de bewoners, werden parkeerplaatsen voorbehouden op de St.-Denisplaats.

Het wegdek werd aangelegd met originele platte kasseien met voegen in porfiersplit. De dwarse parkeervakken bleven behouden. De meest opvallende wijziging is de creatie van een groene oase of pleintje met gezaagde platte kasseien met een 4-tal monumentale bomen in het centrum van de straat. “Deze schaduwrijke zone wordt belangrijk op hittemomenten en is een eerste stap om méér groen in de binnenstad te introduceren” kondigt burgemeester Roose aan.

De totale kosten van de riool- en wegeniswerken bedroegen samen 943.083 euro.

17 december 2022