Nieuws

Perronverhoging start op 7 januari

De NMBS en Infrabel investeren in 2019 samen 1,3 miljoen euro in de opstaplaats van Veurne.

Volgens burgemeester Peter Roose (Veurne Plus) zal een aannemer hiervoor beide perrons opbreken, opschuiven en verhogen met bijna een halve meter (47 cm) zodat de instaphoogte met de trein ongeveer identiek is en er nog slechts een minimale ruimte is tussen de trein en het perron. Het nieuw perron zal bestaan uit zwarte antrecieten tegels. Aan de rand van het perron worden rubberen blindegeleidetegels aangelegd om veiligheidsredenen. Het perron krijgt tevens nieuwe zitbanken, dienstregelingsborden, schuilhuisjes, ... Ook de verlichting- en geluidsinstallatie, afsluitingen en stationsnaamborden worden vernieuwd. Tenslotte wordt een gedeelte van het spoor verplaatst.

De werken zullen een jaar duren, maar een gedeelte van het perron zal steeds toegankelijk blijven. Enkel tijdens twee weekends zal er een vervangende busdienst zijn om de nieuwe perronboorden te plaatsen.

Gedurende drie maanden zal een gedeelte van de parkeerzone op de Statieplaats afgesloten worden voor het tijdelijk stockeren van bouwmaterialen. "De aannemer garandeert een nieuwe tijdelijk parking langs het spoor voor de pendelaars. In een volgende fase van de vernieuwing van de stationsbuurt wordt deze tijdelijke parking definitief aangelegd als parkeerzone" besluit burgemeester Peter Roose.

 

27 december 2018