Nieuws

Rioleringswerken in Bulskamp in aantocht

Volgens burgemeester Peter Roose (Veurne Plus) komt er straks met deze werken een einde aan het lozen van afvalwater uit de Nieuwpoorthoek in de Bergenvaart of de langsgracht, maar zal het afvalwater in de toekomst opgevangen en afgeleid worden naar de bestaande zuiveringsinstallatie in het dorp. 

In het ontwerp van het wegdek werd maximaal rekening gehouden met voetgangers en fietsers. De voetgangers krijgen de ruimte dat ze verdienen met extra voetpaden. In de Bulskampstraat worden fietssuggestiestroken voorzien.

Ook de toegankelijkheid van de bushalte voor lijn 51 op de Nieuwpoorthoek wordt verbeterd.

Burgemeester Roose bevestigt dat de dwarse parkeerstroken in de Bulskampstraat morgen verdwijnen en zullen gecompenseerd worden door een uitbreiding van de bestaande parking van het wzc "St.-Anna" met 20 extra parkeervakken. Hiervoor wordt binnenkort een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met het wzc, dat de werken in 2022 zelf zal uitvoeren. 

Er wordt eveneens een nieuwe, dimbare openbare LED-verlichting aangebracht in de Bulskampstraat. 

Om de belangrijke invalsweg veiliger te maken en hoge snelheden in het straatbeeld te ontraden, komt er trajectcontrole.

De totale kosten van de werken worden geraamd op 2.088.701 euro en de start van de werkzaamheden is gepland in september 2022.

 

06 december 2021