Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Méér werknemers straks op de fiets

Stad Veurne start in 2020 met een eigen Testkaravan om werknemers van Veurnse KMO's te overtuigen om de fiets te nemen" kondigt schepen van mobiliteit, Pascal Sticker (Veurne Plus) aan.

10/06/2019

“Het College van Burgemeester en Schepenen heeft haar principieel akkoord verleend om vanaf volgend jaar elektrische fietsen te leasen om de werknemers van de Veurnse KMO’s te overtuigen om gedurende twee weken de fiets uit te testen in het woon-werverkeer : zegt Pascal Sticker, schepen van mobiliteit (Veurne Plus).

Dit project is een spin off van de provinciale Testkaravan waarbij het provinciebestuur sedert 2014 dezelfde sensibilisatie opzet voor werknemers in grote bedrijven. De stad zal met het provinciebestuur een samenwerkingsovereenkomst sluiten zodat ze van dezelfde dienstverlener kan gebruik maken om :

- gedurende drie jaar 2 speedpedelec, 4 e-fietsen en 2 e-steps te leasen ;

- het onderhoud van de fietsen te verzorgen en instructies te geven naar de werknemers die een fiets willen uitproberen ;

- een verzekering tegen diefstal en burgerlijke aansprakelijkheid af te sluiten voor de fietsen ;

- de fietsen te stallen buiten het fietsseizoen.

Het provinciaal bestuur engageert zich om campagnemateriaal gratis ter beschikking te stellen van de stad en de stedelijke medewerkers van de dienst mobiliteit en lokale economie te brieven aan de hand van een draaiboek om het initiatief te ontrollen.

Volgens schepen Sticker start de lokale Testkaravan vanaf april 2020 tot eind oktober, uitgezonderd het bouwverlof. Elk Veurnse KMO kan op het aanbod intekenen voor haar werknemers. De kostprijs voor de campagne wordt geraamd op maximaal 8.984 EUR (incl. BTW) per fietsseizoen.

“Hiermee wordt Veurne de eerste West-Vlaamse stad die de Testkaravan vertaalt naar de lokale KMO’s. Wanneer dezelfde resultaten worden genoteerd als bij de provinciale Testkaravan, dan zal minstens één Veurnse werknemer op drie definitief de keuze maken om steeds of gedeeltelijk de fiets te gebruiken om zijn werkplaats te bereiken”, vat schepen Sticker de ambities samen.