Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aanleg van een hondenloopweide

"Het College van Burgemeester en Schepenen zet het licht op groen om op het Suikerpark een hondenloopweide aan te leggen" bevestigt burgemeester Roose. 

22/03/2019

Vorig jaar nam het College van Burgemeester en Schepenen het standpunt in dat een hondenloopweide pas kan aangelegd worden wanneer een hondenvereniging of een andere groep aan inwoners de verantwoordelijkheid zou opnemen om de hondenloopweide in te richten, te exploiteren en te onderhouden in ruil voor een éénmalige subsidie.

Ondanks meerdere pogingen melden zich geen verenigingen of particulieren aan om deze verantwoordelijkheid op te nemen.

“Vandaar dat hetzelfde College deze week besliste om de hondenloopweide zelf aan te leggen. Meerdere hondeneigenaars voelen de behoefte om hun viervoeters de vrije loop te laten. De stad zal hiervoor overleg plegen met de bvba Suikerpark om een perceel ter beschikking te krijgen om een weide aan te leggen” argumenteert burgemeester Peter Roose (Veurne Plus).

De komende maanden zal een omheinde hondenloopweide, uitgerust worden met een hondenpoepbuis en een zitbank. Er zal een huishoudelijk reglement opgesteld worden om het terrein proper en veilig te houden.