Nieuws

Dienstverlening voor pendelaar wordt uitgebreid

"Het College van Burgemeester en Schepenen leverde gisteren een omgevingsvergunning af voor de herinrichting van een nieuw busstation op het stationsplein" verklaart schepen van mobiliteit, Pascal Sticker (Veurne Plus).

De Vlaamse vervoermaatschappij zal hiervoor eerst twee bouwvallige en verlaten gebouwen slopen en een eigen zendmast verplaatsen. Het busstation zal bestaan uit twee halteplaatsen – in twee richtingen – die het mogelijk maken om vier gelede bussen te ontvangen. Elke halteplaats zal uitgerust worden met een schuilhokje met een groendak en zonnepaneel. Daarnaast komt er een toiletgebouw voor de medewerkers van De Lijn.

De kostprijs voor de werken worden geraamd op 350.000 €.

De werkzaamheden worden gecoördineerd in het groter geheel van de heraanleg van het stationsplein. De afspraak is dat het busstation klaar is vooraleer de rioleringen op het stationsplein en de Rodestraat in de grond worden gestopt.

Schepen Sticker bevestigt dat de stad daarnaast in het kader van een EFRO-project een zelfreinigend openbare toiletunit voor het grote publiek bestelde en een 20-tal fietskluizen om fietsen veilig te stallen. Het gebruik van de fietskluis zal gekoppeld worden aan een betaalformule.

Recent leverde bPost ter plaatse een automaat af waardoor iedereen pakje kan verzenden, afhalen of retourneren. Voor méér info en de gebruiksaanwijzingen van de automaat delen we graag de link : https://www.bpost.be/nl/pakjesautomaat-zonder-scherm.

 

 

12 september 2022