Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Eén kwart méér volk deze zomer !

"De zomervakantie is voorbij. Tijd om een evaluatie te maken. Volgens de schepen van Toerisme, Jonas Bel (Veurne Plus) is de balans positief.

06/09/2023

Volgens schepen van Toerisme, Jonas Bel (Veurne Plus) lokten de zomermaanden bijna 600.00 mensen naar het historisch centrum van de stad. Dit is een toename van met bijna een kwart in vergelijking met vorig jaar.

In het kader van de opmaak van een strategische handelskernvisie hangen reeds méér dan een jaar een aantal telcamera’s in de binnenstad die de unieke passages tellen van inwoners, passanten en toeristen.

Hoewel de juli maand minder zonnige dagen telde, was dit voor de binnenstad geen ramp. Er werden 15 % méér aanwezigen geteld. De drukste dag in de julimaand was op woensdag 19 juli met 18.877 bezoekers. In de kermisweek van zaterdag 27 juli tot woensdag 2 augustus registreerden we 64.284 bezoekers. Dit is 7 % minder dan vorig jaar. De opening op zaterdag en de dinsdag waren top, maar kunnen de kleinere volkstoeloop op zondag en maandag als gevolg van het nat weer niet compenseren.

Augustus was op het vlak van het weer heel wat beter. Dit uit zich in een nog grotere toename van het aantal bezoekers in het historisch centrum. De groei bedroeg 22,5 % in vergelijking met vorig jaar. Vooral de week van 14 tot 20 augustus was een toeristische topweek. Er werden toen 82.083 passanten geteld.

Volgens schepen Bel neemt het aantal fietsers nog elk jaar toe. Het telsysteem toont ook aan dat 4 op de 10 van de geregistreerde personen langer dan een uur vertoeven op de Grote Markt en haar winkelstraten.