Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Eerste steen Suikertoren

"De bouw van de toren op het Suikerpark, die een opvallende landmark in de Veurnse skyline zal vormen, is gestart" kondigt burgemeester Peter Roose (Veurne Plus) af.

25/09/2019

De eerstesteenlegging van de Suikertoren is tevens een belangrijk moment voor de muziekacademie "StAPwest" leidt schepen van Onderwijs, Celine Mouton (Veurne Plus) in. Vanaf 2022 zullen een 700-tal leerlingen in de sokkel van de Suikertoren hun opleidingen muziek, dans en woordkunst kunnen volgen. Daarnaast zal in de toren plaats zijn voor een 70 appartementen en een paar commerciële ruimten.

Volgens burgemeester Roose is tevens de knoop doorgehakt om het eerste warmtenet van de Westhoek aan te leggen op het Suikerpark. Het 4 km lange buizennetwerk zal in de toekomst alle woongelegenheden verwarmen zonder CO2-uitstoot. Het warmtenet is op die wijze gedimensioneerd dat ook andere stadsdelen op het net kunnen aangesloten worden.

Volgens schepen Pascal Sticker (Veurne Plus), bevoegd voor ruimtelijke ordening, zullen de eerste woningen aan de Brikkerijstraat tegen de volgende zomer voltooid zijn. Dit type van grondgebonden woningen is trouwens bijzonder populair.