Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fietspad Avekapelle en Diksmuide start in 2021

"De aanleg van het ontbrekend stuk fietssnelweg tussen Veurne en Diksmuide wordt door het provinciebestuur in het voorjaar van 2021 aangevat" : verkondigt schepen van mobiliteit Pascal Sticker (Veurne Plus) fier.

26/08/2019

"Zes jaar na de opening van het eerste deel van het fietspad tussen Veurne en Avekapelle, langs het spoor, zullen de werken aangevat worden voor de tweede fase" : leidt schepen van mobiliteit, Pascal Sticker (Veurne Plus) in.

Boosdoener in dit verhaal zijn de lange onderhandelingen met de aangelanden om alle noodzakelijke gronden te verwerven.

Volgens schepen Sticker start de tweede fase buiten de bebouwde kom van Avekapelle en zal de ontbrekende verbinding maken met het vrijliggend fietspad langs de N35 aan het kruispunt Schewege.

Het nieuw fietspad, ten zuiden van de Roesdammestraat, wordt een vrijliggend tweerichtingsfietspad met een breedte van 2,5 meter, afgezoomd met een groene veiligheidsstrook van de rijweg. 

Het provinciebestuur engageert zich om in het voorjaar van 2021 de werken aan te vatten. Het eindresultaat moet een veilige fietsverbinding tussen Veurne en Diksmuide zijn.

Parallel wordt in het gehucht Roesdamme het wegprofiel smaller gemaakt om de snelheid in de doortocht te milderen en de openbare verlichting te vernieuwen.