Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hou gft-container proper met papieren zak

"Op vraag van de stad Veurne start de intercommunale met het uitdelen van composteerbare zakken voor de gft-container" : bevestigt schepen van leefmilieu, Pascal Sticker (Veurne Plus).

10/01/2021

"Het gebruik van de gft-container geraakt steeds méér ingeburgerd" : leidt schepen van leefmilieu, Pascal Sticker (Veurne Plus) graag in.

Het volume ingezameld groente-,fruit- en tuinafval neemt jaarlijks met 8 %  toe. Dit betekent dat de afgelopen tien jaar bijna 20 % van het afval niet meer via de gewone huisvuilzak maar via de gft-container wordt ingezameld.

Ook steeds méér soorten organische afval mag in de container gestopt worden, zoals vlees- en visresten, eierschalen, broodresten, ...

Om de aparte inzameling van het organisch afval nog comfortabeler te maken, zal de intercommunale IVVO bij wijze van experiment vanaf dinsdag composteerbare zakken uitdelen in het recyclagepark om te gebruiken in de gft-container. Volgens schepen Sticker kan op die wijze de container proper gehouden worden, want de zak wordt mee verwerkt in de compostfabriek.

Wanneer het gebruik van de papieren zak positief wordt geëvalueerd wordt, dan kunnen de zakken in de winkels aangeboden worden.