Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kampeerautoterrein open voor de toerist !

Burgemeester Peter Roose (Veurne Plus), voorzitter van het autonoom gemeentebedrijf en de nieuwbakken schepen van Toerisme, Jonas Bel, openden in bijzijn van de bevoegde deputé deze middag het kampeerautoterrein achter de sporthal. 

06/10/2021

"Kampeerauto's zijn altijd aanwezig geweest in de stad. Vooral de omgeving van de Kaai was een gegeerde plaats, ondanks de beperkte faciliteiten en de niet aangepaste parkeervakken. Het achtergebleven afval en de parkeerdrukte leidde soms tot ongenoegen bij de aangelanden. Toen Toerisme Vlaanderen ook nog de stad wilde sanctioneren voor het illegaal uitbaten van een kampeerautoterrein, koos het College van Burgemeester en Schepenen resoluut voor de aanleg van een kampeerautoterrein met de nodige faciliteiten" poneert burgemeester Peter Roose (Veurne Plus).

In 2016 werd een projectvoorstel ingediend bij het provinciebestuur in het kader van nieuwe provinciale toeristische impulsen. De West-Vlaamse deputatie stemde in met een subsidie van 143.700 EUR. Na een afweging van verschillende sites, werd ultiem gekozen voor de recreatiezone achter de sporthal. In 2018 werd een ontwerper aangesteld, een omgevingsvergunning aangevraagd en eind november 2020 startten de werken.

Het kampeerautoterrein telt 38 ruime parkeervakken. De toerist kan vooraf digitaal zijn parkeervak boeken en betalen. Maar ook wie niet gepland heeft, is welkom om een vrije plaats in te nemen (betaalterminal ter plaatse). De prijzen schommelen tussen de 14 en 18 EUR per dag.

Ter plaatse kan de toerist genieten van een eigen elektriciteitstoevoer, loospunt voor afvalwater, waterbevoorrading, gescheiden afvalinzameling, openbaar toilet, douchemogelijkheden, wifi, camerabewaking, ...

Volgens burgemeester Roose moet het terrein nog groen ingekleed worden met 19 boswilgen en 2.5759 stuks plantgoed (die samen 2 km hagen vormen). Samen met de groene parkeervakken zal de kampeerauto in een groene, rustige oase staan.

De inrichting en de aanleg van alle faciliteiten op het kampeerautoterrein kostte samen 435.000 EUR.

Hiermee is het kampeerautoterrein een belangrijke kwaliteitsvolle aanwinst voor de toeristische uitstraling van de stad en de Westkust. Het terrein betekent een echte meerwaarde voor iedereen die de stad Veurne en haar omgeving wil verkennen.