Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kleurrijke markeringen aan schoolomgeving

"De schoolomgevingen worden extra onder de aandacht gebracht van de automobilist om zeker traag en alert te rijden", kondigt burgemeester Peter Roose (Veurne Plus) aan.

12/08/2022

“Na de lichtjes ter hoogte van de oversteekplaats aan de schoolomgeving, wordt nu op negen plaatsen op het grondgebied van de stad een kleurrijke markering aangebracht op het wegdek om de aandacht van de weggebruiker te vragen wanneer hij of zij de schoolomgeving binnenrijdt” zegt burgemeester Peter Roose (Veurne Plus).

Deze extra investeringen in fietsveiligheid kosten 24.000 € en de helft hiervan wordt gesubsidieerd door het Vlaams Gewest.

De markeringen worden momenteel voor de start van het nieuwe schooljaar aangebracht. De afgelopen vijf jaar werden geen verkeersongevallen met letsels niet meer geregistreerd in schoolomgevingen. Volgens burgemeester Roose kunnen nog heel wat méér schoolkinderen dagelijks de fiets nemen. In het najaar zal daarenboven nog een nieuw initiatief uitgerold worden om de fietsende schoolkinderen te belonen.