Nieuws

Laatste bedrijfskavel verkocht

"Vijf jaar nadat de stad Veurne eigenaar werd van de gronden op het bedrijvenpark Monnikenhoek, wordt dit hoofdstuk nu afgesloten met de terugkoop van de laatste bedrijfskavel door de West-Vlaamse Intercommunales (WVI). De WVI zal deze kavel in erfpacht geven aan een vermaard vleesverwerkingsbedrijf uit de regio" leidt burgemeester Peter Roose (Veurne Plus) in.

Op het regionaal gedeelte van het nieuw bedrijvenpark Monnikenhoek vestigen zich 15 bedrijven.

Bijna de helft van de bedrijven is afkomstig van een ander bedrijvenpark, maar zochten extra ruimte om hun activiteiten te kunnen uitbreiden. Eén derde van de bedrijven waren gehuivest in woongebied, waar hun activiteiten op hindernissen stootte. Tenslotte start één bedrijf van nul haar activiteiten op in de markt van duurzame ventilatietechnieken.

Ook op het lokaal gedeelte van het bedrijvenpark en de kleinhandelszone zijn de bouwactiviteiten opgestart of zijn de omgevingsvergunningen aangevraagd om economische activiteiten te kunnen opstarten.

Volgens burgemeester Roose verklaart de gunstige ligging van het bedrijvenpark, de bedrijfsvriendelijke verkoopsformule en de aanwezigheid van gemotiveerde arbeidskrachten de vlotte uitgifte van dit bedrijvenpark.

In de komende maanden zijn de bedrijfskavels op de Suikersite bouwrijp, waardoor de laatste 15 ha bedrijfsgronden effectief kunnen verkocht worden en ook aldaar de bouwactiviteiten kunnen een aanvang nemen.

 

 

22 maart 2021