Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Licht in de duisternis

Schepen voor Toerisme en Cultuur, Celine Mouton (Veurne Plus), is blij met het aangepast winterprogramma om de Veurnaar wat extra prikkelingen te geven in deze moeilijke en donkere coronaperiode.

12/11/2020

"Net zoals deze zomer hebben we met onze diensten moeten zoeken naar alternatieve evenementen om wat licht en warmte te brengen in de komende winter" argumenteert schepen Celine Mouton (Veurne Plus).

Het stadspark wordt vanaf 11 december omgedoopt naar het "Bos van Willem". Vanaf zonsondergang tot 21 uur zullen lichtjes dansen op de tonen van de muziek van Willem Vermandere. Het is een ode aan onze ereburger die dit jaar 80 jaar is geworden. 

Op de Grote Markt wordt een heus kerstbos ingericht, waar iedereen kan wandelen tussen verlichte en versierde kerstbomen en waar je even ver weg in het hoge noorden kan wanen. Het initiatief van het kerstbos is gekoppeld aan een leuke solidariteitsactie, want iedereen zal er een kerstbal in één van de bomen kunnen hangen met een persoonlijke boodschap of tekening.

"Wandelen en bewegen in open lucht is de rode draad van onze winterevenementen" bevestigt schepen Mouton.

Want ook het speciaal kerstverhaal, de QR-zoektocht en "Toeren & Loeren" vragen een stevige wandeling in het stadscentrum of in de dorpen. Maar zowel de inwoner als toerist zullen telkens op een andere wijze verwonderd worden.

Voor méér infohttps://www.veurne.be/nl/visit-veurne