Nieuws

Maandag rijden opnieuw belbussen

Op maandag 11 mei rijden de vertrouwde belbussen opnieuw vanuit de verschillende dorpen naar het stadscentrum van Veurne. Op de eerste dag van de heropstart worden eveneens een aantal nieuwigheden geïntroduceerd.

Volgens schepen Pascal Sticker (Veurne Plus) rijdt de belbus in de ochtendspits - na drie jaar - opnieuw een vast traject vanuit Houtem (7 uur 20), Bulskamp, Adinkerke en Veurne. Een tweede belbus vertrekt in Alveringem en stopt in Wulveringem en Steenkerke op weg naar Veurne. In de avondspits rijden er 4 belbussen hetzelfde traject in omgekeerde richting.

Voor bewoners die een ander reistraject op het oog hebben, blijven belbussen ter beschikking na een telefonische reservatie.

"Met deze wijziging wordt het Cover-reserveringssysteem, dat op 1 juli 2017 werd ingevoerd, deels teruggedraaid. Dit reserveringssysteem moest de trajecten van belbusgebruikers koppelen aan de vaste lijnen van de klassieke bus. Het systeem voldoet echter niet aan de verplaatsingsbehoeften van de Westhoeker. Heel wat belbusgebruikers haakten af, omdat het nieuw traject niet voldeed of er geen dagelijkse reisweg méér kon gegarandeerd worden" bevestigt Peter Roose, burgemeester en co-voorzitter van de vervoersregioraad Westhoek. Op het grondgebied van Veurne daalde het aantal belbusgebruikers met minstens 2/3den. 

Tijdens deze coronaperiode is het dragen van een mondmasker op de belbus verplicht en kunnen maximaal 3 gebruikers vervoerd worden.

Schepen Sticker hoopt met de herintroductie van een vast traject in de ochtend- en avondspits het aanbod van de belbus opnieuw aantrekkelijker te maken. 

03 mei 2020