Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuw onthaalpaviljoen van Bakkerijmuseum is broodnodig

Schepen van Cultuur, Celine Mouton (Veurne Plus), is tevreden dat het nieuwe onthaalpaviljoen door het College van Burgemeester en Schepenen is vergund. 

26/11/2019

Het Bakkerijmuseum is jaarlijks goed voor bijna 20.000 bezoekers, maar is vooral bijzonder populair bij groepen die wensen zelf te bakken. De huidige accommodatie van de workshopruimten is echter onvoldoende om aan alle noden te voldoen.

"Het College van Burgemeester en Schepenen vergunt een nieuw onthaalpaviljoen. Het paviljoen bestaat uit twee vleugels met enerzijds grotere workshopruimten en anderzijds een onthaalruimte met inbegrip van een museumshop" poneert schepen Celine Mouton (Veurne Plus).

Het paviljoen zal gebouwd worden achteraan de museumsite. Omdat de huidige toegang vandaag nogal onveilig is langs de Ieperse Steenweg wegens het ontbreken van een voetpad, werd geopteerd om de hoofdingang van het Bakkerijmuseum te veranderen achteraan de museumsite. Er is daar immers een veilige carpoolparking aanwezig.

Daarnaast wordt de sanitaire ruimte aan de graanschuur toegankelijk gemaakt voor personen met een beperking. 

Volgens schepen Mouton worden de vergunde werkzaamheden geraamd op 870.000 EUR. Het Bakkerijmuseum krijgt voor haar investeringen een subsidie van de West-Vlaamse deputatie enerzijds en het Vlaams Fonds Culturele Infrastructuur (FocI) anderzijds van respectievelijk 125.000 EUR en 250.00 EUR.