Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwe speeltoestellen in diverse dorpen

"De stad investeert dit jaar in heel wat nieuwe speeltoestellen in de speelzones van Houtem, Beauvoorde, Eggewaartskapelle en Avekapelle" : kondigt schepen van jeugd, Celine Mouton (Veurne Plus) met fierheid aan.

04/08/2020

Schepen van Jeugd, Celine Mouton (Veurne Plus) is bijzonder tevreden dat in de speelzones van Houtem, Beauvoorde, Eggewaartskapelle en Avekapelle nieuwe speeltoestellen werden geplaatst. 

In deelgemeente Beauvoorde werd het oude combinatietoestel vervangen door meerdere nieuwe duurzame toestellen in Robiniahout zoals een combinatietoestel, een klimrots, een draaitoestel en een hoge wip.

In de onmiddellijke omgeving van de Barakke komt eveneens een nieuw combinatietoestel waar liefst 8 uitdagende speelwaarden zijn in verwerkt. Ook dit toestel is vervaardigd in duurzaam Robiniahout. In Eggewaartskapelle werd een avonturenparcours aangelegd en een nieuw combinatietoestel geplaatst.

Tenslotte werd in Houtem gekozen voor een mooi combinatietoestel in kunststof die goed past bij de andere toestellen in de speelzone. Op dit nieuwe toestel kan er volop geklauterd worden en geraken kinderen in spoedtempo en op veilige wijze terug beneden met de hoge glijbaan.

Schepen Mouton rekent uit dat deze investeringen in de vier dorpen samen 65.000 EUR hebben gekost. Het is immers belangrijk dat kinderen in hun eigen dorp kunnen spelen op veilige toestellen.