Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ondergrondse afvalcontainer op Kaai in gebruik

“Het afvalbeleid krijgt met de invoering van de ondergrondse restafvalcontainer een nieuw en klantvriendelijk hoofdstuk” kondigt schepen van leefmilieu, Pascal Sticker (Veurne Plus) aan.

22/10/2021

“Al wie reeds een zwarte restafvalcontainer of een groene GFT-container in zijn bezit heeft, kan eenvoudig met zijn elektronische identiteitskaart (eID) toegang krijgen tot de nieuwe ondergrondse afvalcontainer voor restafval” leidt schepen van leefmilieu Pascal Sticker (Veurne Plus) graag in.

Op die wijze kan iedereen op elk moment van de dag gebruik maken van deze nieuwe ondergrondse afvalcontainer. Wachten op de volgende huisvuilophaalronde is niet meer nodig. Wie dringend restafval wil deponeren kan terecht bij de ondergrondse afvalcontainer. Het afval wordt gewogen en de kostprijs wordt van dezelfde provisierekening genomen als bij de ophaling aan huis.

Wie normaal enkel zakken gebruikt, kan een provisierekening vragen bij de intercommunale IVVO en toch met zijn eID restafval deponeren en dit zonder restafvalzak.

Tenslotte kunnen tweede verblijvers of toeristen een prepaid-badge aanschaffen bij Visit Veurne en ook de ondergrondse afvalcontainer gebruiken. Iedereen betaalt hetzelfde tarief (per kilogram), net zoals bij de ophaling aan huis.

Schepen Sticker is blij dat deze extra service, na een lange voorbereiding, uiteindelijk in werking is.