Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ontdek nieuwe landschapskunst met de fiets

Jonas Bel, schepen van cultuur (Veurne Plus), suggereert iedereen om de verschillende installaties te komen ontdekken aan de Westkust.

20/06/2023

Westtoer en het Regionaal Landschap Westhoek selecteerden 24 nieuwe kunstwerken in het landschap in de Westhoek die verdwenen sporen uit WOI terug tot leven brengen.

Jonas Bel (Veurne Plus), bevoegd voor cultuur, bevestigt dat de stad financieel participeert aan het project door aan de picknickplaats in de Sikkelstraat een nieuw kunstwerk te plaatsen, dat moet herinneren aan de aanwezigheid van een tramstatie in de omgeving voor de aanvoer van nieuwe troepen en de afvoer van gewonde soldaten. Via de Erfgoed App van Faro kan ter plaatse eveneens méér uitleg verkregen worden.

Naast het kunstwerk werd tevens een fietsroute van 58 km ontwikkelt tussen De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Veurne die meerdere van deze nieuwe kunstwerken aandoet. De fietsroute is genoemd naar de naam van de echtgenote van Dr. Depage, professor aan de VUB en verantwoordelijk voor de fronthospitalen L’Ocean De Panne en Vinkem die op hun hoogtepunten méér dan 1.500 bedden telden.

Méér info van de Marie Pauline Picard route : https://www.toerismewesthoek.be/nl/landscapes/fietsroute-mariepaulinepicard