Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Organiseer gratis in de zomerarena

"De gemeenteraad heeft de tarieven goedgekeurd om als Veurnse vereniging of school de zomerarena te gebruiken als onthaalinfrastructuur voor een eigen of ingehuurd evenement" leidt Celine Mouton (Veurne Plus), schepen van cultuur, in. 

15/04/2021

Vanaf 15 juni tot 5 september 2021 wordt een tijdelijke arena gebouwd op het sportpark voor de organisatie van podiumkunsten. Wanneer de coronamaatregelen het toelaten, zal elke cultuurliefhebber n een houten amfitheater - coronaproof - kunnen genieten van een theater- of muziekoptreden.

De populaire Zomervariaties zullen in elk geval hun uitvalsbasis hebben in de zomerarena. 

Schepen van cultuur, Celine Mouton (Veurne Plus), zet een deel van de Vlaamse noodfondsmiddelen in om aan elke Veurnse vereniging of school éénmalig kosteloos de inzet van de arena aan te bieden. Er kan tevens een ingerichte bar (tegen een minimale vergoeding), sanitaire voorzieningen voor het publiek en een basis geluidsinstallatie gebruikt worden.

De zittribunes in het amfitheater kunnen 200 tot 250 toeschouwers ontvangen in bubbels van 1, 2 of 4.  Het podium is overdekt. De organisatoren moeten wel garanderen dat hun activiteit op 22 uur stopt.

"Elke vereniging die interesse toont om een bestaande of nieuwe activiteit te organiseren in dit uniek kader, dient best voor 1 mei een aanvraag in bij de dienst Toerisme. De helft van de eventdagen zijn reeds vastgelegd, besluit schepen Mouton. 

Om te zien wie allemaal optreedt in de arena, kan u best de volgende link raadplegen : https://www.veurne.be/nl/reddykeukensarena