Nieuws

Permanent cyclocrossparcours geopend

"Het zijn hoogdagen voor de wielersport in onze stad" : leidt schepen van Sport, Pascal Sticker (Veurne Plus) in. Sinds enkele jaren kunnen jonge renners onder deskundige begeleiding, beveiligd met signaalgevers, op een afgesloten parcours leren fietsen in een peloton. Dit initiatief wordt door Cycling Vlaanderen steevast als een voorbeeld genomen voor andere lokale besturen.

Twee weken terug werd het nieuwe Cycling Team Veurne voorgesteld aan het grote publiek. Een 16-tal jonge renners worden begeleid - onder hoede van Pedro Coutteau - tijdens trainingen en wedstrijden zowel in het veld als op de weg.

Vandaag wordt een permanent cyclocrossparcours voorgesteld, waar op elk moment van de dag kan getraind worden. Het parcours is 900 meter lang en bevat een zandbak, een wasbord, balkjes, een hellingplateau en schuine hellingen … Kortom alles is aanwezig om de techniek van het crossen in alle veiligheid aan te leren. Ouders kunnen hier met een gerust gemoed hun kinderen laten trainen.

Het cyclocrossparcours is trouwens helemaal afgesloten en kruist geen openbare wegen.

Volgens schepen Sticker verzorgden de eigen stadsdiensten het grootste gedeelte van de aanleg, onder begeleiding van externe partners. De totale kosten voor de aanleg van het permanent parcours bedroegen 7.000 EUR. 

28 januari 2023