Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Stad wil fietsverkeer bij scholieren sterker aanmoedigen

"Het College van Burgemeester en Schepenen heeft groen licht om volgend schooljaar kinderen aan te moedigen om per fiets of te voet naar school te gaan" : kondigt schepen van mobiliteit, Pascal Sticker (Veurne Plus) aan.

02/07/2020

"De stad Veurne is het hart van de ganse scholengemeenschap uit de regio. Dit brengt extra verkeer met zich mee in de buurt van de schoolomgevingen. Vandaar dat we willen inzetten om het aantal autobewegingen terug te schroeven, door scholieren aan te moedigen om met de fiets of te voet naar de school te komen " verdedigt schepen van mobiliteit, Pascal Sticker (Veurne Plus).

Elke scholier zal vanaf volgend schooljaar een junior Toe Koerpas ontvangen via de deelnemende school. Met de pas zullen punten kunnen verzameld worden voor elke schooldag dat hij of zij met de fiets of te voet naar school komt. 

Deze punten zullen ontwaard kunnen worden in de Veurnse handelszaken en of op de jaarlijkse kermis.

Volgens schepen Sticker wordt de kostprijs van dit aanmoedigingssysteem geraamd op 12.708,50 EUR, waarvan 30 % subsidieerbaar is bij de Vlaamse overheid. Ervaringen uit andere gemeenten tonen aan dat het stimuleren van het fietsgebruik aanleiding heeft tot een substantiële verhoging van het fietsgebruik bij scholieren en een veiligere schoolomgeving.