Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Studerende jongeren krijgen steun

Volgens schepen van mobiliteit, Pascal Sticker (Veurne Plus) keurde de gemeenteraad vorige maand een financiële toegemoetkoming goed voor alle Veurnse jongeren die dagelijks met de bus en of trein naar de school pendelen. 

03/09/2021

"Zoals afgesproken in ons bestuursakkoord hebben we de afgelopen maanden met de vervoermaatschappij De Lijn en de NMBS rond de tafel gezeten om een stelsel van financiële tegemoetkomingen te voorzien voor de dagelijks pendelende scholieren en studenten" verdedigt schepen van mobiliteit, Pascal Sticker (Veurne Plus).

In Veurne gebruiken 256 jongeren een jaarabonnement - tussen 12 en 24 jaar - om dagelijks met de trein of de bus hun school te bereiken.

Volgens schepen Sticker zullen zij vanaf 1 september 2021 kunnen genieten van een stedelijke tegemoetkoming van 30 % op het jaarabonnement. In euro's komt dit neer op een korting van 64 EUR tot 87 EUR naargelang de bus of de trein.

De jongeren zullen bij de vervoermaatschappij De Lijn de korting meteen ontvangen, terwijl bij de afgifte van een abonnement bij de NMBS een terugbetalingsformulier aan de stad zal moeten bezorgd worden.