Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Subsidies voor een groene Statieplaats

"Voor het vergroeningsproject aan de Statieplaats wordt een Vlaamse subsidie van 180.656 EUR toegekend", kondigt burgemeester Peter Roose (Veurne Plus) aan. 

12/12/2019

"Zes maanden geleden diende de stad een aanvraag in in het kader van een Vlaamse oproep om voorbeeldprojecten te zoeken waar publieke ruimten worden onthard" : leidt burgemeester Peter Roose (Veurne Plus) in.

Het uitbreken van méér dan 2.000 m2 asfalt en vervangen door collectief groen in het stadscentrum, naast een mobiliteitsknooppunt, is een belangrijke meerwaarde voor de pleinbewoners, de passanten en de openbaar vervoergebruikers. Ook de beschermde stationsgebouwen worden op die wijze in hun "grandeur" herstelt.

Een jury rangschikte het project batig, waardoor de stad een subsidie van 180.656,03 EUR ontving.

Volgens burgemeester Roose moet het project voltooid zijn binnen een termijn van drie jaar na aanvang van de werken. De werken moeten daarenboven parallel uitgevoerd worden met de aanleg van een nieuwe parking door de NMBS ten zuiden van de sporen en de aanleg van nieuwe rioleringen in de Statieplaats die alle risico's op plaatselijke wateroverlast moeten vermijden.

Burgemeester Roose is oprecht : "het wordt een hele uitdaging om alle projecten voor het stationsplein op een optimale manier op elkaar af te stemmen en uit te voeren."