Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Taalbad kinderen een voltreffer

"Jonge kinderen een kans geven om spelenderwijs kennis te maken met de Franse taal" is een schot in de roos verkondigt schepen van Onderwijs, Celine Mouton (Veurne Plus) fier.

05/10/2019

De stad Veurne diende samen met de Franse buur- en grensgemeente Hondschoote en twee hogescholen (de Vlaamse Vives en de Franse INSP) een microproject in bij Europa om kinderen uit de grensregio te laten kennismaken met de taal van hun buren.

Het project werd goedgekeurd en een subsidie van 30.000 EUR werd toegezegd.

Volgens schepen Mouton (Veurne Plus) past het taalproject binnen het Europees beleid om taalonderwijs bij jonge kinderen sterk aan te moedigen. Het belangrijkste doel is om kinderen gemotiveerder en met méér slaagkansen te laten beginnen aan het taalonderwijs in het regulier lesprogramma. 

In Veurnse worden de sessies Frans gegeven op woensdagnamiddag van 14 uur tot 16 uur in de kantoren van de Hoge Wacht op de Grote Markt. De lessen worden verzorgd door studenten van de lerarenopleiding van INSPE, een Noord-Franse hogeschool uit Rijsel.

Er kunnen dit schooljaar in beide steden maximum 30 kinderen participeren. Er zijn ook gezamenlijke momenten voorzien, zodat de kinderen elkaar kunnen ontmoeten en zo kennismaken met leeftijdsgenoten die de taal van het buurland spreken.

Ook voor de studenten van de hogescholen is het leerrijk, want zij gaan aan de slag in een andere onderwijswereld, 

Wie nog snel wil inschrijven, stuurt een mail naar de jeugddienst@veurne.be.

De eerste sessie start op 9 oktober 2019 om 14 uur.

Ziehier een impressie van de sfeer : https://www.focus-wtv.be/nieuws/lessen-frans-voor-veurnse-kinderen-op-woensdag