Nieuws

Thermografische gevelscans te Houtem

Het College van Burgemeester en Schepenen besliste om in het najaar in het kader van het Leaderproject “Energieke dorpen” een thermografische gevelscan uit te voeren van alle woningen in Houtem.

Het Leaderproject is een driejarig project om in de deelgemeenten van Veurne de dorpsbewoners, de lokale verenigingen aan te moedigen om energie te besparen door allerlei maatregelen te nemen. Dit kan gaan van het vervangen van de gloeilampen in de woning door LED-verlichting, het isoleren van daken of muren, het vervangen van energieverslindende toestellen of het participeren aan de groepsaankoop van gas en elektriciteit, …

Dit project loopt samen met de steden Poperinge, Diksmuide en de provincie West-Vlaanderen.

Volgens schepen Sticker zal de gevelscan uitgevoerd worden door een thermografische camera dat op het dak van een voertuig is gemonteerd. Het uitgerust voertuig rijdt dan op een koude nacht door het dorp. Elke inwoner van Houtem krijgt na de scan een rapport met onafhankelijke info, persoonlijk advies en indien nodig begeleiding van experten. “De gevelscan focust op de isolatiegraad van de rolluikkasten, de muren en het buitenschrijnwerk. Maar ook infiltraties of vochtproblemen kunnen aan de oppervlakte komen op de scan” bevestigt schepen Sticker.

16 januari 2019