Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Toplaag Gouden-Hoofdstraat wordt vernieuwd

"Het College van Burgemeester en Schepenen heeft op 26 augustus 2019 het bestek goedgekeurd" leidt burgemeester Peter Roose (Veurne Plus) graag in.

20/10/2019

"Net zoals enkele jaren terug een belangrijk gedeelte van de Bulskampstraat werd hersteld, heeft het stadsbestuur de intentie om volgend jaar de toplaag van de Gouden Hoofdstraat te vernieuwen tussen de Zwart-Paardstraat (omgeving N8) en de bebouwde kom van het dorp Beauvoorde" zegt burgemeester Peter Roose (Veurne Plus).

Hiermee wordt de veiligheid en het comfort op deze belangrijke verbindingsweg, na de aanleg van een vrijliggend dubbelrichtingsfietspad door het ruilverkavelingscomité, sterk verbeterd.

Ook op verschillende plaatsen in de Boonakkerstraat wordt het wegdek opengebroken en vernieuwd.

Tenslotte wordt tegelijkertijd de Kasteeldreef, populair voor fietsers, aangepakt. De weg zal volledig uitgebroken en heraangelegd worden in beton. Op die wijze wordt de duurzaamheid en het comfort verhoogd voor het (zwaar) landbouwverkeer. Om de verkeersveiligheid op dit deel van het netwerk van fietsknooppunten van Westtoer voor de fietser te verhogen zal ingegrepen worden zodat de dreef niet meer voor sluipverkeer wordt gebruikt.

Volgens burgemeester Roose worden de totale kosten voor deze wegenwerken geraamd op bijna 900.000 EUR. Met het goedgekeurd bestek wordt nu de markt geraadpleegd om een aannemer aan te stellen zodat de werken in 2020 kunnen aangevat worden.