Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Uw elektriciteit monitoren aan huis

"Wat kost een wasbeurt ? Hoeveel verbruikt mijn diepvriezer ? Schrijf met enkele buren in het project van "Energieke dorpen".

31/08/2019

Volgens burgemeester Peter Roose (Veurne Plus) is het elektriciteitsverbruik van de Veurnse gezinnen de afgelopen 7 jaar afgenomen van gemiddeld 4.000 kWh naar 3.690 kWh per gezin. Deze daling is het gevolg van een toegenomen energie-efficiëntie van de Veurnse woningen, maar ook de doeltreffende stedelijke sensibiliseringsacties zoals met de LED-lampen. De CO2-uitstoot van de Veurnse huishoudens is hiermee met -10,3 % gedaald of de helft van de doelstelling in het burgemeestersconvenant. 

Sedert twee jaar investeert de stad Veurne in het Leaderproject "Energieke dorpen" om dorpsbewoners actief bij elkaar te brengen om samen aan de slag te gaan om energie te besparen. 

"Samen is een stuk gemakkelijker en leuker".

"Wil je weten waar je ongemerkt veel elektriciteit "lekt", dan kunt u samen met minstens drie andere buren gratis vragen om een energiemonitoring. Aan de hand van een Smappee-toestel wordt gedurende een week alle verbruiken van de verschillende toestellen in de woning gemeten. De Smappee is een klein bakje dat in de meterkast wordt aangesloten op de elektrische installatie met een stroomklem" legt burgemeester Roose uit.

Naast energiemonitoring, kunnen de dorpsbewoners ook aan de hand van een warmtescan van de gevel of een energyparty heel wat ideeën verzamelen om verder energie te besparen.

Inschrijven : via www.wijzijnenergiek.be