Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Verkeerslichten voor fietsers aan Halve Maan bijgesteld

Burgemeester Peter Roose (Veurne Plus) kreeg van de Administratie Wegen en Verkeer (AWV) een positief antwoord om de verkeerslichten voor fietsers bij te stellen.

02/09/2020

Regelmatig krijgen fietsers boze blikken (en soms veel méér) van chauffeurs, die linksaf de Europalaan oprijden, wanneer zij vanuit De Panne het kruispunt Halve Maan oversteken.

Volgens burgemeester Peter Roose (Veurne Plus) zijn deze reacties volledig onterecht, want de fietsers hebben zich aangemeld en groen licht gekregen net zoals de voertuigen. De verwarring is het gevolg van het feit dat op dezelfde oversteekplaats de voetgangers daarentegen wel een rood licht hebben.

Om deze potentiële gevaarlijke situatie voor fietsers weg te nemen, werd aan de Administratie Wegen en Verkeer (AWV) gevraagd of de fasering van het groen licht kan gewijzigd worden zodat deze voor fietsers conflictvrij wordt met de linksaf slaande voertuigen.

Burgemeester Roose bevestigt dat AWV - na onderzoek - deze toestand inderdaad als potentieel gevaarlijk bestempeld en de nodige wijzigingen zal aanbrengen aan de fasering van de verkeerslichten op het kruispunt.