Nieuws

Veurnse dorpen en wijken krijgen eigen informatieplatform

Burgemeester Peter Roose (Veurne Plus) wil de buurtwerking in de stad nog verder stimuleren door aan elk dorp en wijk een digitaal platform ter beschikking te stellen.

Het College van Burgemeester en Schepenen heeft hiervoor een licentie aangekocht bij Hoplr. “Op het platform zullen de buurtbewoners een bericht kunnen plaatsen, een verzoek richten om bijv. iets te lenen, een idee of een initiatief aan te kondigen of een melding te plaatsen. Ook feestcommissies kunnen sneller en veiliger communiceren met hun dorps- of wijkbewoners en de coördinatoren van de bewonersplatforms kunnen naast hun vergaderingen met de wijk of het dorp tussentijds heel wat input en output verzamelen. Op termijn kunnen de huis-aan-huisbedelingen van sommige bewonersplatforms vervangen worden door digitale berichtjes”.

In de komende maanden zullen de inwoners een introductiebrief ontvangen met een unieke code, waarmee zij zich kunnen aanmelden op het digitaal platform van hun buurt of dorp. Nieuwe inwoners zullen bij hun inschrijving in de dienst bevolking meteen een unieke code meekrijgen om zich onmiddellijk kenbaar te maken in hun nieuwe buurt.

Volgens burgemeester Roose heeft het digitaal buurtnetwerk ook voordelen voor de stad. Via berichten per buurt kan er snel gecommuniceerd worden, wanneer bijvoorbeeld tijdelijk een weg wordt afgesloten of bij verstoring in de afvalophaling, …

Tenslotte kan het digitaal buurtnetwerk tevens een stimulans zijn om een nieuwe buurtwerking op te zetten in de huidige witte vlekken of in nieuwe wijken.

17 april 2019