Nieuws

Vlaamse subsidies voor indoortenniscomplex

"In 2019 keurde de gemeenteraad unaniem een investeringssubsidie goed van 800.000 EUR ten voordele van de Veurnse tennisclub, met als belangrijke uitbetalingsvoorwaarde dat er een aanvullende subsidie van Sport Vlaanderen diende verkregen te worden voor de totale realisatie van het voorgestelde indoortennis-complex" verklaart schepen van Sport, Pascal Sticker (Veurne Plus).

De Vlaamse minister van Sport bevestigt nu dat een bedrag van 530.000 EUR ter beschikking ligt bij Sport Vlaanderen voor de bouw van het indoortenniscomplex. De niet-aflatende inspanningen van de bestuursleden van de tennisclub om het aanvraagdossier sterk te stofferen en de nood aan te tonen voor deze bijkomende sportinfrastructuur hebben de doorslag gegeven. Het saldo van de totale investeringskost zal door de tennisclub zelf gedragen worden via externe financiering.

Het complex zal bestaan uit 4 indoor tennisvelden, een fitnessruimte, sanitair, cafétaria en 4 outdoor padelvelden. Het is gelegen in de huidige sportzone, recht tegenover de bestaande buitenaccommodatie van de tennisclub.

Schepen Sticker kon eveneens meedelen dat de omgevingsvergunning voor het inrichten van de 4 outdoor padelvelden vorige week werd goedgekeurd. Met de Vlaamse toezegging op zak, kunnen de werkzaamheden reeds begin september starten. 

19 juli 2021