Nieuws

Wandelroute Ringslot krijgt opknapbeurt

De Ringslot wandelroute is één van de eerste bewegwijzerde wandelroutes in West-Vlaanderen.

Tijdens de coronaperiode werd de route in Houtem herontdekt door vele wandelaars. “Om de route aantrekkelijker te maken, groeide het idee om een beroep te doen op het Herstelfonds binnen Leader om nieuwe of bestaande ontmoetingsplekken te promoten”, zegt schepen van Toerisme Jonas Bel (Veurne Plus).

Het project bestaat uit het wegwerken van een onveilige wandelpassage langs de Moeresteenweg door deels het wandeltraject te verleggen en anderzijds een veilige strook te voorzien in de berm tussen de wandelaars en het wegdek voor voertuigen.

Daarnaast zullen een aantal rustpunten gecreëerd worden langs het traject met banken en picknicktafels. Ter hoogte van de Bergenvaart is er de ambitie om een kleinschalige uitkijktoren te plaatsen die een goed overzicht biedt van het weidse landschap van De Moeren en de wandelrichting accentueert naar de aanwezige beschermde Houtemsluis.

Tenslotte zullen volgens schepen Bel educatieve borden geplaatst worden langs het traject en zal met de ErfgoedApp méér informatie ter beschikking gesteld worden over de bijzonderheden van het landschap wat de beleving van de wandelaar zal bevorderen. De totale kosten van het project bedragen 68.150 €, waarvan de subsidie 65 % bedraagt.

Ook het project van het wzc “St.-Anna” te Bulskamp werd weerhouden om van de voortuin een ontmoetingsplaats te maken voor het dorp.

27 juni 2022